Határozottan ajánlja a frissített Covid-19 elleni védőoltások felvételét az amerikaiak számára a szövetségi közegészségügyi szervezet – derül ki a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention) ajánlásából. A szervezet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy

az új vakcina minden, 6 hónaposnál idősebb ember számára erősen ajánlott.

 

Az is elhangzott, hogy egyes gyártók oltásai már szerdán rendelkezésre állnak, az amerikaiak többsége számára ingyenesen. Azok is térítés nélkül juthatnak hozzá, akik nem rendelkeznek egészségbiztosítással.

A koronavírus-fertőzések és a kórházi ápolásra szorulók száma a nyár második felében növekedésnek indult.

Az Egyesült Államokban arra készünek egyes iskolák, és egyetemek, hogy a kezdődő tanévben ismét kötelezővé teszik a maszkviselést oktatási időben.

A Covid-19 miatt kialakult súlyos megbetegedések száma az elmúlt két évben visszaesett, de járványügyi illetékesek arra hívták fel a figyelmet, hogy a vírus következtében változatlanul minden héten több ezren kerülnek kórházba és több száz halálos áldozatot is követel a betegség.

A járványügyi központ által idézett, augusztusban megjelent közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy az amerikai felnőttek 42 százaléka biztosra, vagy valószínűre mondta, hogy beoltatja magát a frissített vakcinával. Ugyanakkor egy évvel ezelőtt, az akkori frissített oltásokat ténylegesen csak az amerikai felnőtt lakosság 20 százaléka adatta be magának.

Vakcinamustra: az idén már csak pár ezren kérték a Covid-elleni oltást

Májusban a WHO a világjárvány végét kihirdette, ugyanakkor szakemberek szerint sűrű évek várnak ránk. Utánajártunk hány covid-19 vakcina van a magyarországi raktárakban. Az látszik, hogy az oltási hajlandóság jelentősen csökken, 2023-ban eddig csupán 4 ezren kérték az oltást. Bővebben >>>