Oroszország az elmúlt 24 órában több mint száz várost és falut támadott Ukrajnában, idén ez volt a legnagyobb mértékű támadás – írja az MTI. 

Az elmúlt 24 órában az ellenség 118 települést lőtt tíz régióban. Ez a legtöbb megtámadott város és falu az év eleje óta – írta Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a közösségi oldalakon közzétett üzenetében.

A közép-ukrajnai Kremencsukban egy olajfinomítót ért orosz támadás, amely nem követelt áldozatokat. Klimenko közlése szerint több mint száz tűzoltót kellett kivezényelni a tűz oltására, amely több órán át tartott.

Az éjszakai bombázásokban egy ember meghalt a Harkiv megyében, az ország északkeleti részén, és egy másik a déli Herszon régióban.

Az ukrán légierő szerdán arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán indított 20 orosz drónból tizennyolcat lelőtt.

Ukrajnának most nem feltétlenül a gyors előretörés az érdeke

Az Economxnak nyilatkozó szakértő szerint most nem az a legnagyobb kérdés, mennyire lassítja a közelgő esős-saras időszak az ukrán ellentámadást. Tálas Péter, az NKE EJKK Stratégiai Védelmi Kutatóintézet vezetője szerint meglepő lenne, ha a vártnál lassabb ellenoffenzíva éppen most pörögne fel, ráadásul Ukrajnának épp kedvezőbb lehet, ha a gyors előretörés helyett inkább a tartalékok felépítésére koncentrál. Bővebben --->