Az esküdtszék januárban úgy ítélte meg, hogy Donald Trump több millió dollárral tartozik a volt rovatvezetőnek rágalmazásért, amikor is letagadta, hogy szexuálisan zaklatta őt. A bíró elutasította a volt elnök kérését, hogy több időt kapjon a büntetés fedezésére szolgáló óvadék biztosítására.

Trump egy másik bírósági ügyben is több mint 400 millió dollárral tartozik. Az óvadék letétbe helyezésekor az exelnök kérte az ítélet szüneteltetését – írja a CNN.

Az alsóbb fokon elkövetett számos előítéletes hiba miatt nagyon bízunk abban, hogy a bíróság hatályon kívül helyezi ezt a felháborító ítéletet

– fogalmazott közleményében Trump ügyvédje, Alina Habba.

Egy másik esküdtszék tavaly megállapította, hogy Trump szexuálisan bántalmazta Carrollt, az Elle magazin egykori rovatvezetőjét egy manhattani Bergdorf Goodman üzletben az 1990-es években. Az esküdtszék 2019-ben rágalmazásért felelősnek találta Trumpot, amiért valótlant állított a támadásról, és januárban 83,3 millió dollár megfizetésére kötelezték.

Az óvadék annak az összegnek a 110 százalékával egyenlő, amelyet az ítélet elleni fellebbezéshez kellett volna biztosítania.

Trumpot tavaly egy másik rágalmazási ügyben is arra kötelezték, hogy fizessen 5 millió dollárt Carrollnak. Lewis Kaplan bíró februárban hivatalossá tette az ítéletet, és 30 napot adott Trumpnak arra, hogy letegye az óvadékot.

Trump fizet, mint a katonatiszt, de nem igazán aggódik

Az idei perben az esküdtszék 2019-ben rágalmazásért felelősnek találta a volt elnököt, és januárban 83,3 millió dollár megfizetésére kötelezték, ennek nagy részét büntető kártérítésként. Kaplan bíró februárban hivatalossá tette az ítéletet:

Csütörtökön Kaplan bíró annyit mondott, hogy Trump túl sokáig (25 napig) várt, mielőtt kérte a fizetés elhalasztását. Ezért jelenlegi helyzete saját halogató magatartásának eredménye.

Carroll ügyvédei ellenezték a kérelmet, így a 77 éves exelnöknek idén egyre növekvő jogi számlákkal és kártérítésekkel kell szembenéznie.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.