Több tucatnyi szexuális bűnözőhöz köthető személy nevét hozták nyilvánosságra a héten egy new york-i bíró utasítására. Ezeken a dokumentumokon András herceg és Bill Clinton volt amerikai elnök neve is szerepel. Az ügy kapcsán úgy nyilatkoztak, hogy nem tudtak Epstein bűncselekményeiről.

Jeffrey Epstein amerikai milliomos üzletembert még 2019-ben vádolták meg azzal, hogy kiskorú lányokkal kereskedett. A tárgyalás során ártatlannak vallotta magát, majd öngyilkos lett. Egykori barátnője, Ghislaine Maxwell azóta is börtönben ül — írja a BBC. 

A York-i herceget egy Johanna Sjoberg nevű nő vádolta meg, aki azt állította, hogy András herceg megtapogatta a melleit. A Buckingham-palota tagadta a vádakat, ennek ellenére a herceg milliókat fizetett a vádak ejtéséért. 

Több áldozat is arról számolt be, hogy Epstein mutatta be őket András hercegnek.

A volt amerikai elnök a 2000-es évek elején állt kapcsolatban Epsteinnel, de még az ellene indított eljárások előtt megszakította vele a kapcsolatot. A fentebb már említett Sjoberg asszony állítása szerint Clintonnak elnöksége alatt viszonya volt egy 22 éves Fehér Ház-i gyakornokkal. 

Erzsébet királynő visszavonta fia, András királyi családi és katonai titulusait

Azonnali hatállyal megvonták csütörtökön a szexuális visszaéléssel vádolt András yorki hercegtől a brit királyi családban betöltött pozíciójából, illetve katonai múltjából eredő titulusait.Bővebben--->

(Vizvári Csenge)

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.