Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke csütörtökön Rómában jelentette be a 23 éves játékosra vonatkozó ítéletet, valamint hozzátette: a szövetség és a futballista ügyvédei között létrejött megállapodásnak megfelelően Sandro Tonalinak nyolc hónapig tartó terápián is részt kell vennie.

Ez azt jelenti, hogy a középpályás számára véget ért a mostani szezon, és lemarad a jövő nyári németországi Európa-bajnokságról is, amelyre a címvédő olasz együttes még nem jutott ki.

A döntést és a terápiára vonatkozó megállapodást még az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) sportbíróságának is jóvá kell hagynia.

Sandro Tonali korábban elismerte, hogy az AC Milannal töltött ideje alatt saját csapatára is kötött fogadásokat. A futballista a nyáron váltott klubot, 63 millió euróért vásárolta meg a Newcastle.

Sandro Tonali mellett honfitársa, az Aston Villában játszó Nicolo Zaniolo ellen is vizsgálat indult, múlt kedden pedig Nicolo Fagioli, a Juventus játékosa kapott hét hónapra szóló eltiltást, valamint 12 500 eurós pénzbüntetést illegális sportfogadás miatt.

A hét főbűn szereplői húzzák le a mocsárba a Unitedet

Véget ért a Manchester United felvásárlásáért zajló versenyfutás: részesedést kapott egy milliárdos, ám gyakorlatilag nem változott semmi. A szurkolók szomorúak, a brit média óriási üzleti malőrnek tartja a döntést, és a részvénypiac is csúnyán beárazta a történteket. Bővebben --->