2019 óta több fontos személy is elhagyta a Revolut háza táját, többségük saját (kripto)vállalkozásba kezdett. A távozások a legérzékenyebben a fintech cég kriptodivízióját érintették, amelynek mutatószámai 2022-re jelentősen csökkentek. Többen távoztak továbbá a cég egyéb részlegétől is. 

A Sifted azonban úgy értesült az egyik céghez közeli forrástól, hogy a részleg nehézségei ellenére bíznak annak létjogosultságában, melynek élén több mint egy éve Emil Urmanshin áll. 

A megszólaló szerint az alapcsapat „továbbra is erős”. Hozzátette, a korábbi munkatársak kriptovállalkozásai inkább a technológia új területeit fogják érinteni, és nem a neobank kihívói lesznek. Kiemelte, az sem tántorítja el a céget, hogy a kriptopénzek értéke bezuhant idén.

A lap forrása azt is megemlíti, hogy a globálisan jelenleg 6 ezer ember foglalkoztató vállalat a következő fél évben 15-20 százalékkal tervezi bővíteni létszámát.

Bár a kriptorészlegről a Revolut nem mondott le, egyelőre parkolópályára tette saját, RevCoin nevű kriptovalutájának fejlesztését. Ugyanakkor nemrég indította el új, Ultra nevű számlacsomagját, amely jutalékmentes részvény-kereskedelmet, 5000 euróig vonat- és repülőjegy, valamint szállásdíj visszatérítést kínál, valamint előfizetést számos népszerű applikációhoz – például a Tinderhez.

Ez most a legmenőbb bankkártya, már közel félmillióan állnak érte sorba

A fintech-óriás Revolut egy új prémium kategóriás kártyát adott ki, amelyre várva már 430 ezer ember sorakozik a várólistán. Bővebben --->