A Metro beszámolója szerint az orosz elnök nyugtalannak tűnt az ország távol-keleti űrkikötőjében az órákig tartó csúcstalálkozón. Vlagyimir Putyin ujjait összekulcsolva a lábát a sarkán forgatta, miközben az észak-koreai vezetővel tárgyalt. Viselkedése tovább erősítette a pletykákat, miszerint valamit gond lehet az egészségével.

Tavaly több klip is megjelent Vlagyimir Putyinról, amelyeken szorosan szorítja az asztalok vagy a székek karfáit. Ellenőrizetlen források akkor azt állították, hogy az elnök korai stádiumú Parkinson-kórban szenvedett, ami egy olyan idegrendszeri állapot, amely többek között kontrollálhatatlan mozgásokat okoz.

A Metro megállapítása szerint Vlagyimir Putyin hasonlóan képtelen volt a lábát mozdulatlanul tartani, amikor novemberben Kaszim-Zsomart Kemeluli Tokajev kazah elnökkel mutatkozott. 

A nyugtalan láb szindróma, más néven Willis-Ekbom-kór gyakori a Parkinson-kórban szenvedőknél, bár ennek más okai is lehetnek – állapította meg a lap, amely azt feltételezi a csúcs helyszíne alapján, hogy Kim Dzsongun segítséget kérhetett az észak-koreai katonai felderítő műholdak fejlesztéséhez.

Elemzők úgy vélik, hogy Vlagyimir Putyin az észak-koreai fegyverraktárakban található több tízmillió, elöregedő tüzérségi lövedékről és rakétáról is tárgyalt, ami hatalmas lökést adhat az ukrajnai orosz hadseregnek.

Kim és Putyin öribarik lettek: az orosz elnök elfogadta a meghívást Észak-Koreába

„Bajtársaknak” nevezték egymást, és orosz borral koccintottak barátságukra szerdán, miután a 70 éves Putyin körbevezette a 39 éves Kimet Oroszország legmodernebb űrállomásán, és a védelmi minisztereik társaságában megbeszéléseket folytattak egymással. Bővebben --->