Az európai ország megépíti a világ leghosszabb körkörös túraútvonalát. Mivel az ország turistalátványosságait elárasztják a látogatók, ezért az új túraútvonal célja az, hogy helyreállítsa az egyensúlyt.

A háromezer kilométer hosszú útvonal a Palmilhar Portugal, magyarul Sétáló Portugália nevet viseli.

Az Euronews szerint az útvonal a megszokott és igen népszerű úticéloktól, mint Lisszabon és Algarve, valamivel távolabbra helyezkedik el, és 100 kevésbé ismert szépségű helyet fog átszelni szerte az egész országban.

Ugyan nem ez a világ leghosszabb túraútvonala, hiszen azt a címet a 24 ezer kilométer hosszú kanadai Great Trail viseli, a Palmilhar Portugal lesz a világ leghosszabb olyan túraútvonala, ami körgyalogos. A hossza pedig a Canterbury és Róma közötti Via Francigena zarándokútéval vetekszik.

A projekt mintegy 3,5 millió euróból (1,380 milliárd forintból) készül, az ígéretek szerint pedig végig közterületen, túlnyomórészt gyalogosok által használt és aszfalt nélküli szakaszon ível át, és az elnevezése ellenére kerékpárosok is használhatják majd. Ezen felül a tervek szerint a mozgáskorlátozottak számára is elérhető lesz egy akadálymentes útvonal.

Eltüntetnek egy népszerű turisztikai járatot, elegük lett a helyieknek

Barcelona La Salut negyedének lakói évek óta kénytelen megosztani a buszjáratukat a turisták tömegével.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→