A kilátás a Matterhornra csak az egyik vonzó tényező az olasz Alpok egyik legimpozánsabb nyaralójában, amelyben moziterem, kondiszoba, hét fürdőszoba, számos kandalló, borospince, valamint Swarovski csillárral díszített átrium található.

A luxus sífaházat, amelyet 24 millió euróért kínálnak megvételre, az említetteken túl saját helikopterleszállóval és beltéri medencével hirdetik.

A 13 000 négyzetméteres ingatlan egy jelentős felújítás után öt éven át az olasz Alpok tehetős turistáinak szállása volt, akiktől akár 65 ezer eurót is elkértek egy hat éjszakás tartózkodásért.

Ám előtte sem szegényházként vagy hétköznapi melegedőkén üzemelt: a svájci határtól délre lévő Cervinia falu fölött 100 méter magasan található épület egykor az olasz királyi családi rendszeres téli üdülőhelyeként is működött.

A jelenlegi tulajdonos John Harrison, a svájci Amplitude Capital alapkezelő korábbi partnere és jelenlegi operatív igazgatója az ingatlant azt követően vásárolta meg, és újíttatta fel a műemléki jelleget megőrizve, hogy 2015-ben egy síelés alkalmával beleszeretett.

(via The Guardian)

Elképesztő vagyont örökölhet egy kertész az egykori munkaadójától

Egy francia luxusmárka, a Hermes tulajdonosa egykori kertészére kívánja hagyni örökségének nem elhanyagolható részét, ehhez azonban pár szerződést még módosítani kell. Bővebben --->