Olaf Scholz német kancellár tesztje pozitív lett a koronavírusra, néhány nappal azután, hogy az uniós vezetők Brüsszelben találkoztak. „Ez nyilvánvalóan nem egy olyan meglepetés, aminek örülök. Kevés tünettel, enyhe lefolyásra számítok, és egyelőre csak az íróasztalomnál dolgozom –tette hozzá a német vezető.

Berlinben a koronavírustól szenvedőknek nem kell elszigetelődniük, de arra kérik őket, hogy kerüljék a másokkal való érintkezést.

Olaf Scholz és más uniós vezetők részt vettek az Európai Tanács múlt heti csúcstalálkozóján, amely megnyitotta az utat az Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló történelmi döntés előtt. 

Kaja Kallas észt miniszterelnök – aki ugyanúgy részt vett a csúcstalálkozón – tesztje vasárnap szintén pozitív lett a koronavírusra, akinek ez azért volt különösen fájdalmas, mivel arra számított, hogy a múlt heti beiktatása óta első külföldi látogatásán fogadja Donald Tusk új lengyel miniszterelnököt.

Fogy az emberek kormánnyal szembeni türelme Németországban

Besokalltak a gazdák Németországban: hétfőn több ezren vonultak fel traktorokkal, mezőgazdasági gépekkel Berlinben, hogy tüntessenek a szövetségi kormány lemondásáért. Az agrárminiszter is részt vett a tiltakozáson, amelyen a megszorítások visszavonását követelték, különben a gazdálkodók „nagyon forró januárt” ígérnek. Bővebben --->