Huang Zsen-hszünre, az Nvidia tajvani származású vezérigazgatójára egy japán kertész nyújtotta karriertanács tette a legnagyobb hatást. 

A cégvezér a közelmúltban Kaliforniai Műszaki Egyetemen tartott beszédében idézte fel egyik családi nyaralásuk történetét – írja a CNBC.

Huang épp a Kiotó keleti részén található Ezüsttemplom (Ginkakudzsi) kertjében járt, ahol a hőség ellenére egy szakadatlanul dolgozó kertészre lett figyelmes. Huang azon kérdésére, hogy miért gondozza ebben a hőségben is ezt a hatalmas kertet, a férfi azt felelt:

25 éve gondozom a kertemet. Rengeteg időm van.

Ez a lakonikus eszmecsere arra tanította az Nvidia alapítóját, hogy aki a hivatásának szenteli az életét, annak a szakmájára rengeteg ideje marad.

Így jutott a csúcsra az Nvidia

Az üzletember 31 éve alapította a tech profilú  NVIDIA Corporation-t. A tajvani vállalkozó felidézte, hogy az első grafikus feldolgozóegysége beszerzése majdnem tönkretette a céget, és több olyan partnerségi és licencszerződést is kötöttek, ami megnehezítette az életüket.

Santa Clara-i székhelyű vállalata legutóbbi negyedéves jelentése 262 százalékos éves növekedést regisztrált. 

A mesterséges intelligencia (AI) chipek piacát uraló cég az Apple és a Microsoft után mára a harmadik legnagyobb vállalat az amerikai tőzsdén. 

A múlt héten az Nvidia piaci kapitalizációja meghaladta a 3000 milliárd dollárt.

A vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy az őt hallgató fiatalok megtalálják a hivatásukat, és ha ennek szentelik az életüket, akkor biztosan rengeteg idejük marad a szakmájukra. 

Az Apple pozícióját is átveheti a csúcsra törő Nvidia

A vállalat múlt szerdai gyorsjelentése óta egyre nő a részvényeik iránti kereslet. A héten az abszolút rekordnak számító 1149,39 dolláron is kereskedtek a cég papírjaival.

A részletekről ITT írtunk bővebben.