A könyvtárban támadtak rá Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátorra kedden, aki könnyebb sebesüléseket szenvedett. Szintén kedden Drezdában támadás érte a Zöldek egyik politikusát is.

A Berlin Rudow kerületében található könyvtárban kedd este egy férfi „hirtelen hátulról megtámadta a korábbi főpolgármestert és egy nehéz tárgyakat tartalmazó táskával fejbe verte”

– közölte a rendőrség és a berlini ügyészség irodája.

Az ügyben nyomozást indítottak, Giffeyt pedig kórházba szállították, sebesüléseit ellátták. A támadó indítéka egyelőre tisztázatlan.

A múlt héten támadás érte az SPD egyik államtitkárát, Mathias Eckét is, Nancy Faeser német belügyminiszter az eset miatt tanácskozást hívott össze.

A német szövetségi és állami miniszterek kedden megegyeztek, hogy szigorúbb büntetést kell kiszabni a politikusok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények esetében.

A drezdai zöld politikusra egy 24 és egy 34 éves férfi támadt rá, leköpték, fenyegették és meglökték, a választási plakátjait pedig letépték.

A rendőrök a környéken megtalálták a két támadót, akik ellen testi sértés és rongálás miatt nyomozást indítottak.

Sokkoló utcai támadásokat intéztek plakátoló német politikusok ellen

Aktivista csoportok tiltakozásokra szólítottak fel vasárnap Németországban, hogy elítéljék a politikusok és kampánymunkások ellen nemrégiben elkövetett, az országot sokkoló utcai erőszakos támadásokat.