A német rendőrszakszervezet elnöke zavargásokra és erőszakra számít szilveszterkor, mert szerinte a politikusok nem tudták megakadályozni a várható zűrzavart. Jochen Kopelke a Rheinische Post című napilapnak kijelentette, hogy a tavalyi berlini erőszakos cselekmények óta érezhető, hogy valami elromlott a társadalmukban. Hozzátette, hogy az idén a rendőrség nagy erőkkel lesz jelen a potenciális helyszíneken.

Németországban szilveszteri tűzijátékot csak az év utolsó három napján lehet legálisan nyilvánosan vásárolni, és csak egy bizonyos fokozatig.

Kopelke szerint a politikusok cserbenhagyták a rendőröket, és nem adnak a kezükbe jogi eszközöket, hogy következetesen felléphessenek az erőszakos cselekményekben résztvevőkkel szemben. Annak is hangot adott, hogy nem érti, miért nem tiltották be szilveszterkor a tűzijátékok árusítását, ahogy az év többi napján is.

Tavaly az utcákon hatalmas tűzijátékok mellett Berlin és más nagyvárosok egyes negyedeiben támadásokat követtek el rendőrök, tűzoltók és mentősök ellen. Az incidensek országos felháborodást váltottak ki.

Berlinben az elmúlt évtizedek legnagyobb szilveszteri rendőrségi akciójára kerül sor az év végén – fogalmazott Barbara Slowik fővárosi rendőrkapitány a dpa német hírügynökségnek. Más városokban is nagy rendőri erők szavatolják majd a biztonságot - tette hozzá.

Fokozott terrorkészültség Kölnben, lezárják a dómot - írtuk meg lapszemlénkben.
Megerősített biztonsági intézkedésekkel készülnek a szilveszterre  Bécsben, Kölnben és több európai nagyvárosban is, mert nagyobb merényletektől tartanak a titkosszolgálatok. Ezekről itt tudhat meg többet >>>

 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.