Thomas Haldenwang, az Alkotmányvédelmi Hivatal elnöke szerint a  dzsihadista támadásoknak sokkal nagyobb kockázata van, mint az eddigi években bármikorírja a Euronews.

A német belföldi titkosszolgálat vezetője a megnövekedett támadásveszély okaként sorolta fel a tálibok afganisztáni hatalomátvételét, valamint az Iszlám Állam Khoraszáni Tartomány terrorista milíciájának megerősödését  Pakisztánban és Afganisztánban.

A radikalizálódást csak tovább fokozta a skandináv Korán-égetések, valamint a Gázai övezetben az iszlamista  Hamász elleni katonai műveletek.

A Hamász terrortámadását követő közel-keleti helyzet csupán egy újabb ok az iszlamista terrorizmus jelentette fenyegetés fokozódására

- jelentette ki az Alkotmányvédelmi Hivatal elnöke.

Haldenwang szerint  Németország azért van inkább a dzsihádisták fókuszában, mint más európai országok, mert az ország Izrael egyik legnagyobb támogatója az Egyesült Államok mellett.

Jól mutatja a jelenlegi helyzetet, hogy május végén Mannheimben egy 25 éves afgán iszlamista megkéselte az iszlámkritikus Pax Europa mozgalom 5 tüntetőjét, valamint egy rendőrt is. A 29 éves  rendőrbelehalt sérüléseibe.

Múlt pénteken pedig a Köln-Bonn repülőtéren tartóztatták le az Iszlám Állam egyik feltételezett támogatóját. A német-marokkói-lengyel útlevéllel rendelkező férfi állítólag pénzt utalt át több terrorszervezetnek, valamint rendésznek jelentkezett a németországi labdarugó Európa-bajnokságra.

Fenyeget az Iszlám Állam, fokozzák a biztonságot a BL-meccseken

Fokozott biztonságot rendeltek el a Bajnokok Ligája eheti mérkőzésein, miután az Iszlám Állam csoportot támogató médiafelületeken fenyegetéseket tettek közzé a stadionokkal szemben.
Bővebben--->