Alekszej Navalnij holttestét átadták az édesanyjának. Köszönjük szépen mindenkinek, aki ezt velünk együtt követelte. A temetés még hátra van. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a hatóságok engedik-e, hogy azt úgy tartsák meg, ahogy azt a család szeretné és Alekszej Navalnij megérdemli. Amint lesz közelebbi információnk, beszámolunk róla" – jelentette be Kira Jarmis, akinek szavait a független orosz portál, a Meduza idézte.

A lap felidézi, hogy az orosz hatóságok korábban számos feltételt szabtak Navalnij édesanyjának, cserébe azért, hogy megkaphassa fia holttestét.

A nyomozók például azt követelték, hogy az elhunyt ellenzéki politikus rokonai és szimpatizánsai tartsák titokban a temetéséről szóló információkat, ahogy magát a temetést is végezzék csendben, feltűnésmentesen.

Meghalt a börtönben a Putyin-kritikus Alekszej Navalnij – közölték orosz tisztviselők. „Február 16-án a 3. számú büntetőtelepen A.A. Navalnij elítélt egy séta után rosszul érezte magát, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét” – állt a halálhírt bejelentő hivatalos közleményben.

Február 24-én reggel Alekszej Navalnij felesége, Julija erőteljes felhívást tett közzé, amelyben bírálta Vlagyimir Putyint amiatt, hogy a halott politikus holttestét nem adták át a családjának.

Navalnij özvegye: „amit Putyin művel, az maga a sátánizmus"

Julija Navalnaja felhívást tett közzé kilenc nappal azután, hogy férjét, az ismert orosz ellenzéki politikust megölték. Alekszej Navalnij holttestét még mindig nem adták át családjának, hogy méltóképpen eltemethessék.A részletekről ITT írtunk bővebben.