A lengyel és a magyar miniszterelnök mellett Nigel Farage brit politikust is vendégül látták volna a rendezvényen, melyet azonban két órával annak kezdete után a helyi rendfenntartók leállítottak.

A Claridge-re kiérkező rendőrök a Politico-nak úgy nyilatkoztak, hogy a közrendbontás lehetősége miatt döntöttek a rendezvény leállítása mellett, melyet délelőtt 11 órakor a Brexitet tervező Nigel Farage nyitott volna meg. A volt EP-képviselő szörnyűnek nevezte a hatóságokat, amiért leállíttatta a rendezvényt.

Frank Füredi, az eseményt társszponzoráló MCC jobboldali agytröszt egyik szervezője a lapnak azt mondta az esetről, hogy „olyan, mintha valami bádogdiktatúra lenne.”

Hozzátette, szerinte egy technikai okot próbálnak felhasználni arra, hogy politikai érveket hangoztassanak.

Azt mondták a tulajdonosnak, hogy ha nem kapcsolják le, akkor elvágják az áramot

– tette hozzá.

A hatóságok egyebek mellett azzal indokolták a rendezvény leállítását, hogy a délutáni órákra ellentüntetést szerveztek a rendezvény apropóján, ami miatt az elképzelés az, hogy a rendőrség nem tudja a szólásszabadságot megvédeni a helyszínen.

A jobboldali konferenciának ez már a harmadik helyszíne volt, eredetileg a Concert Noble-ben tartották volna meg, ám Philippe Close, Brüsszel szocialista polgármestere nyomására visszautasította a helyszín a rendezvény megszervezését. Második próbálkozásra a Sofitel luxusszálloda állt a szervezők rendelkezésére, végül ők is elálltak tőle. A rendezvény főszervezője egy jobboldali think tank, az Edmund Burke Alapítvány volt.

 

Ne lepődjön meg, ha fegyveres járőrökkel találkozik a köztereken

Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon az iráni támadás után.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->