Köpködés, bántalmazás és fenyegetés – egy jelentés szerint ilyen, és ehhez hasonló inzultusokkal kell ötből két bolti dolgozónak szembenéznie Nagy-Britanniában.

A jelenség miatt 55 vállalatvezető (köztük például a Sainsbury's) küldött nyílt levelet Chris Philp rendészeti miniszternek, amelyben szigorúbb rendőri jelenlétet és intézkedést követelnek az említett esetek miatt – írja a Sky News.

A jelentés azt írja,

a bántalmazott dolgozók legtöbbször bolti tolvajokkal konfrontálódnak, ennek hátterében pedig a megélhetési válság állhat.

Az incidensek hatására a kereskedelmi dolgozók 66 százaléka stresszesnek és/vagy szorongónak érzi magát a munkába járás miatt, 42 százalékuk pedig azt fontolgatja, hogy felmond, és teljesen otthagyja a kiskereskedelmi szektort.

A bántalmazások aránya hét százalékkal emelkedett tavalyhoz képest, de azt fontos tudni, hogy a munkavállalók közel negyede félelemből egyáltalán nem is jelenti a munkahelyi bántalmazást.

A Co-op kereskedelmi lánc azt közölte, hogy idén eddig 300 ezer bolti lopást, visszaélést, erőszakot és antiszociális viselkedést regisztrált a vásárlók részéről, ami több mint 40 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

 

Visszasírták a pénztárosokat, repült az önkiszolgáló kassza

A Booths szupermarket visszahelyezi a személyzetet a kasszák mögé, az 1847-ben Blackpoolban alapított cég szerint ez a helyes lépés. Sőt, szerintük nincs szükség az önkiszolgáló kasszákra, ezt mutatják a vásárlói igények. Nálunk is sokan háborognak miatta. Bővebben --->

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.