78 éves korában elhunyt Amalija KnavsMelania Trump édesanyja – jelentette be a volt first lady kedden a közösségi médiában.

Mély szomorúsággal jelentem be szeretett édesanyám, Amalija halálát

– írta Melania Trump az X-en, korábbi nevén Twitteren közzétett közleményében.

„Amalija Knavs erős nő volt...Teljesen odaadó volt férje, lányai, unokája és veje iránt. Mérhetetlenül fog hiányozni, és továbbra is tisztelni és szeretni fogjuk az örökségét" – folytatódott a közlemény.

 

A gyászhír alig tíz nappal azután érkezett, hogy Donald Trump a Mar-a-Lagóban tartott szilveszteri rendezvényén kimentette feleségét, aki távol maradt a családi összejöveteltől az ünnepek alatt, és azt mondta a tömegnek, hogy Melania az édesanyját látogatja a kórházban.

 „Melania most kórházban van az édesanyjával. Az édesanyja, Amalija nagyon beteg, de remélhetőleg felépül” – hangsúlyozta szilveszterkor az előző amerikai elnök. 

A 77 éves Donald Trump akkor így folytatta: „De nagyon beteg, úgyhogy csak üdvözölni szeretném a first ladyt, aki egy nagyszerű Miami kórházban van édesanyjával jelenleg. De ez egy nehéz eset, egy nagyon nehéz eset... Csak azt kívánjuk Amáliának, hogy minél hamarabb gyógyuljon meg” – fűzte hozzá anno Trump.

Melania szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával és édesapjával, a 79 éves Viktor Knavsszal. A szlovéniai származású Knavsék az elmúlt években mindketten a Mar-a-Lagóban éltek, ahol a volt first lady és a volt elnök is lakik.

Amalija kiváló kapcsolatot ápol Melaniával és unokájával, Barronnal. Imádták őt. Önzetlenül gondoskodott a családról

– mondta a People-nek egy, a családhoz közel álló forrás. 

A portál felidézte, hogy Melania szülei 2018 augusztusában, Trump elnöksége idején esküdtek fel amerikai állampolgárnak a New York-i szövetségi bíróságon.