Arcon ütötték Mario Kumpf német politikust, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt tagját egy Németország keleti részén fekvő város szupermarketjében szerda délután.

Kumpfot, aki 2019 óta a szászországi parlament képviselője,

Ebersbach-Neugersdorf egy boltjában inzultálta egy ismeretlen támadó, aki ezt követően a rendőrségi közlemény szerint folytatta a bevásárlást.

A rendőrséget a politikus értesítette. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették az 53 éves feltételezett elkövetőt.

Olaf Scholz német kancellár korábban felháborítónak és gyávának nevezte a politikusok és politikai aktivisták elleni erőszakos bűncselekményeket, amelyek egyre gyakoribbakká váltak az utóbbi időben.

Május elején Drezdában Matthias Eckét, a Szociáldemokrata Párt (SDP) politikusát, európai parlamenti képviselőt egy négytagú banda bántalmazta olyan brutálisan, hogy kórházba került.

Pár nappal később pedig szintén a Szociáldemokrata Párt (SDP) tagját, Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátort érte támadás a német főváros egy könyvtárában. Yvonne Mosler zöldpárti politikust pedig akkor bántalmazták és fenyegették meg, mikor plakátokat helyezett ki Drezdában.