Holtan találták a Lukoil orosz olaj- és gázipari vállalat alelnökét. Az 54 éves Vitalij Robertusz a Lukoil közleménye szerint „tragikus hirtelenséggel” hunyt el.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy Robertusz már a negyedik Lukoil vezető, aki az ukrajnai orosz invázió kezdete óta meghalt.

Alekszandr Szubbotin, a vállalat korábbi főigazgatója 2022 májusában hunyt el. Holttestére egy Moszkvához közeli településen bukkantak rá, az ügyben végzett vizsgálat szerint akut szívelégtelenségben halt meg.

Ravil Maganov igazgatótanácsi elnök 2022 augusztusában vesztette életét, miután kizuhant a moszkvai Központi Klinikai Kórház egyik ablakából. Utóda, Vlagyimir Nekraszov pedig 2023 októberében halt meg hivatalosan szintén akut szívelégtelenségben.

Egyetlen banánhéjon csúszhat el az egész Putyin-rezsim

Ahhoz kétség sem férhet, ki kerül majd ki győztesen a márciusi oroszországi elnökválasztásból, ezen még az a tény sem változtat, hogy a börtönben halt meg a Vlagyimir Putyin legfőbb riválisának tartott Alekszej Navalnij. Egy Achilles-sarka azonban van a Putyin személye köré felépült hatalmi rendszernek. Ennek a legfőbb pikantériája a feltérképezhetetlensége: sötétben tapogatódzik a Kreml.