Egy új rangsor szerint a világ legszebb üzletei között a második helyre a londoni Sketch nevű étterem került – írja a Metro.

Az Alan Boswell Business Insurance (ABBI) a bolygó legesztétikusabb vállalkozásait listázta a közösségi médiacímkéket és az online értékeléseket is tartalmazó adatok elemzésével. Az első helyet a Boekhandel Dominicanen, egy középkori templomban működő holland könyvesbolt szerezte meg.

A második hely – és a lista első étterme – a londoni Sketché lett, amely egy merész, egyedi és kifejezetten az Instagramra kívánkozó hely.

Az ikonikus Gallery Room a maga pirosas rózsaszín tónusaiban az ezredforduló álma volt, bár azóta átalakították, és egy kicsit visszafogottabb színpalettát alkalmaztak. A futurisztikus, többszínű toalettkabinok pedig biztosan a brit főváros legszebb mosdói.

Festői környezet és három Michelin-csillag

Ha az ünnepi szezonban ellátogatunk a Sketchbe, egy téli csodaországba sétálhatunk be, mivel az épületet az éves karácsonyi kiállításra díszítették fel. Az ételek pedig illeszkednek a környezethez. Pierre Gagnaire étterme, a Lecture Room and Library három Michelin-csillaggal rendelkezik.

A legszebbek listájának többi részét főként könyvesboltok alkotják: az első helyezett mellett a Libreria Acqua Alta, a Livraria Lello, az El Ateneo Grand Splendid mind olyan helyek, ahol könnyedén elidőzhetünk órákon át új olvasmányok beszerzésével.

 

Itt a friss rangsor: íme az ország 10 legjobb egyeteme

Ezúttal sem történt meglepetés az élen, hogy melyik az ország egyes számú egyeteme. Azonban voltak, akik javítottak korábbi pozícióikon. Megérkezett a HVG friss felsőoktatási rangsora: soroljuk, hogy mely hazai felsőoktatási intézmények kerültek be a top 10-be. Bővebben --->