A jekatyerinburgi városi duma egykori képviselője, Oleg Kinyov, akit egy brutális gyilkosság megszervezése miatt ítéltek el, elhagyta a börtönt, cserébe, hogy az ukrajnai háborúban harcol Oroszország oldalán.

Az EAN hírportál közzétett egy videót , amelyben Kinyov fegyverrel a kezében köszöni meg a humanitárius segítséget. „A győzelem a miénk lesz!" - mondja a videóban a jekatyerinburgi duma volt helyettes vezetője. A lap szerint Kinyov most a Storm-Z nevű büntetőzászlóaljnál teljesít szolgálatot.

2016 márciusában Kinyovot 16 évre ítélték szigorúan őrzött kolóniában letöltendő bünetésre Olga Ledovszkaja nyugdíjas meggyilkolásának megszervezéséért.

Kinyov elismerte a gyilkosságot, amit azzal magyarázott, hogy a város polgármesterének, Jevgenyij Roizmannak ötmillió rubel tartozott. Az összeg – állítása szerint – korrupciós pénz volt, amit a  „helyettesi mandátumért” cserébe kellett volna átadnia Jevgenyij Roizmannak, a Jekatyerinburg korábbi polgármesterének. 

Kinyov szakmáját tekintve orvos, és valaha hospice-t vezetett a szverdlovszki régióban. Csak 2015 júniusában, majdnem egy évvel letartóztatása után fosztották meg helyettesi mandátumától. 

A nyomozók szerint Kinyev hospice-alkalmazottként találkozott a 80 éves Olga Ledovszkaja nyugdíjassal, és rávette, hogy adjon neki egy háromszobás, mintegy ötmillió rubel értékű jekatyerinburgi lakást. Az idős asszony végül Kinyov barátjának, Szergej Csuvakov ingatlanosnak adta át a lakást, aki azonban rosszat sejtett, és egyenesen Jekatyerinburg polgármesteréhez, Jevgenyij Roizmanhoz fordult.

 

Tizenkét év Szibériánál Ukrajna mégiscsak jobb - gondolta a korrupcióba keveredett polgármester

Vlagyivosztok vesztegetésért elítélt korábbi vezetője elhagyhatta a büntetőkolóniát, cserébe Ukrajnába irányították harcolni. >>>

Ám hiába, a bestiális bűncselekményt nem sikerült megakadályozni: 2014. május 22-én megölték Olga Ledovszkaját. Kinyov a nyomozók szerint két 27 éves férfit, Andrej Guszevet és Alekszej Hudonogovot bérelte fel a gyilkosság végrehajtására. Először erős gyógyszereket próbáltak beadni neki, ám miután ezek nem hatottak, az idős asszonyt agyonverték. A nő holttestét ezután feldarabolták és a maradványokat a városon kívül elrejtették. A gyilkosságért a férfiak 100 ezer rubelt (380 ezer forintot) kaptak Kinyovtól. Mindkettőjüket elítélték: egyikük 10, másikuk 15 év börtönbüntetést kapott. 

2023 áprilisában Kinyov már elég kényelmetlenül érezte magát a büntetőtelepen és enyhítésért fordult a bírósághoz. Azt kérte, hogy a fennmaradó 7 évet inkább kényszermunkával tölthesse. 

Az ukrajnai háború kezdete óta aktívan toborozzák az orosz büntetőtelepek elítéltjeit – beleértve a sorozatgyilkosokat, sőt kannibálokat is – elsősorban a Wagnerhez vagy más, az orosz védelmi minisztérium által ellenőrzött „önkéntes” vagy reguláris alakulatokhoz. Jó fizetést és amnesztiát ígérnek nekik hat hónapos frontszolgálat részvétel után. Ennek köszönhetően igen nagyszámú köztörvényes elítélt szabadult rá ismét az orosz társadalomra. 

 

Minőségi erősítés: Putyin kannibálokat is küldött az ukrán frontra

Oroszországnak friss húsra van szüksége az inváziós háború húsdarálójához. Ezért elítélt emberevő gyilkosokat is kihoztak a börtönökből, hogy harcolhassanak Ukrajnában. >>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport