A háború őrültségének a legyőzésére szólított imára Ferenc pápa a szokásos szerdai, ám ezúttal a regnálásának a tizenegyedik évére eső audiencián. A betegsége miatt most is az egyik munkatársa olvasta fel a Szentszék fejének a beszédét – írja az MTI.

Vatikán Állam hivatalos portálja, a Vatican News szerint a Szentatya szolgálatára rányomta bélyegét a háborúk miatti fájdalom. Tavaly március 13. óta több mint 130 alkalommal tett felhívást az ukrajnai béke érdekében, valamint a közel-keleti konfliktus pacifikálást is számtalanszor sürgette a pápa.

A Vatican News emlékeztet rá, hogy Ferenc pápa tizenegy évét mindig az igazságos és tartós béke reménye vezérelte.

A Szentszékhez köthető portál arra is utalt, hogy a római egyházfő legutóbbi interjúja után a kijevi külügyminisztérium bekérette a pápai nunciust. Ezentúl Ukrajna csalódottságának adott hangot, amiért a katolikus egyház feje szerint Kijevnek a fehér zászló bátorságát felmutatva kéne tárgyalásokat kezdenie Oroszországgal. 

Ferenc pápa: Ukrajnának elég bátornak kell lennie a „fehér zászlóhoz”

Ferenc pápa egy interjúban kijelentette: Ukrajnának elég bátornak kell lennie a „fehér zászlóhoz”, és tárgyalnia kellene a két évvel ezelőtt Moszkva által indított teljeskörű inváziót követő, tízezrek életét követelő háború lezárásáról.Ha kíváncsi a részletekre