A kenyai rendőrség jelentése szerint Kelvin Kiptum egy Toyota Premiót vezetett, amikor elvesztette az irányítást a gépjármű felett, letért az útról és 60 méterrel arrébb egy árokba hajtva egy fának ütközött.

Az edző és a sportoló a helyszínen életüket vesztették. A balesetnek volt egy harmadik érintettje is, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A kenyai születésű Kelvin Kiptum tavaly októberben a chicagói maratont mindössze 2 óra és 35 másodperc alatt teljesítette, amivel új világrekordot állított fel. A csúcsidőt a napokban hagyta jóvá hivatalosan is az atlétikai világszervezet – írja a CNN. A sportoló csupán egy évvel a rekord felállítása előtt váltott a rövidebb távokról a hosszútávfutásra.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetsé elnöke azt mondta, megdöbbenéssel és mély szomorúsággal értesültek a tragédiáról. Sebastian Coe szerint Kelvin Kiptum „hihetetlen sportoló volt, aki hihetetlen örökséget hagyott hátra, nagyon fog hiányozni nekünk.”

Kiptum halálhírét követően a sportoló hivatalos Instagram-oldalán is megjelentek a részvétet nyilvánító kommentek, többek között a London Marathon is részvétét fejezte ki X oldalán.