Teljesen ledöbbentette a briteket a 42 éves Katalin, walesi hercegné és a 75 éves uralkodó, III. Károly kórházi kezelése. Immár dupla adag királyi orvosi közlemény emlékezteti őket az emberi lét gyarlóságára.

A nők mindenütt éppúgy ünneplik szépségéért és kiegyensúlyozottságáért, mint ahogyan irigylik mosolygós, vibráló energiájáért. Egy fiatalos anya, akinek sudár testalkata és csillogó haja a jó egészség esszenciájának tűnik. Ezért mélységesen megdöbbentő a hír, hogy a walesi hercegnő hasi műtéten esett át, és két hétig kórházban marad

fogalmazott írásában a Daily Mail, amely arról is beszámolt, hogy a néhai királynő halála okozta szomorúság után a Katalinról szóló híradás kollektív borzongást keltett a királyi család rajongói körében. Az emberek megdöbbentek. Ráadásul röviddel ezután máris nyilvánosságra hozták, hogy a királyt is kórházba kell szállítani.

A portál beszámolója szerint Károly király a balmorali magánrezidenciáján tartózkodott, amikor prosztatamegnagyobbodást diagnosztizáltak nála, miután a hét elején egy szűrővizsgálaton vett részt. A brit uralkodót a jövő héten műtik meg.

Vilmos herceg eközben minden idejét a felesége kórházi ágyánál és a gyermekeivel tölti. A trónörökös tervezett lettországi, majd később római és vatikáni utazásai szinte biztos, hogy elmaradnak.