Facebook-oldalán számolt be a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság tegnapelőtt a frucsa esetről – írta meg a Dívány. A rendőrség munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy autós feltűnően lassan halad. A szlovák autópályán ott akár 130 km/h-val is mehetett volna az autós, azonban ennél 100 km/h-val lassabban haladt.

A feltűnően lassú Mazda vezetőjét meg is állították a rendőrök és azonnal kiderült, hogy azért nem mert gyorsabban hajtani a sofőr, mert véréből 2,46 ezreléknyi véralkohol szintet mutattak ki. Az ittas sofőrt azonnal őrizetbe vették, és alkohol befolyása alatti veszélyeztetés bűncselekménye miatt eljárást indítottak a 28 éves férfi ellen.

Magyarországon is szabályozza a KRESZ a túl lassú vezetést, de az mindaddig nem jelent szabálysértést, amíg nem olyan útszakaszon történik, ahol van határa a minimális sebességnek is.

Bepöccent a miniszter, mert egy olasz városban sebességkorlátozást vezettek be. Matteo Salvini ellenzi a 30 kilométeres sebességkorlátozást, hogy miért, azt itt tudhatja meg >>>