A szövetségi ügyészség már másodszorra emel vádat Hunter Biden ellen: ha elítélik az ügyben, akár 17 év börtönbüntetést is kaphat. A vád szerint az Egyesült Államok elnökének fia 2016 és 2020 között 1,4 millió adó befizetését kerülte meg.

Végül három bűncselekménynek és hat vétségnek minősülő kihágást állapítottak meg vele szemben, a kilenc vádpont között szerepel többek között:

  • adóbevallás elmulasztása;
  • az adófizetés elkerülése;
  • és hamis adóbevallás benyújtása.

A terjedelmes, 56 oldalas vádirat azt is állítja, hogy Hunter Biden több millió dollárt költött extravagáns életmódjára, csak közben épp az adóját felejtette el befizetni.

Az ügyészség legutóbb azt igyekezett bizonyítani, hogy az elnök fiának minden eszköze és lehetősége megvolt az adófizetésre, e helyett úgy döntött, hogy inkább szórakozásra, nőkre, ruházkodásra, egyéb drága holmikra, valamint további „felnőtt szórakozásra” költi a pénzét.

Joe Biden fia ellen először 2018-ban indult vizsgálat adóval kapcsolatos bűncselekmények gyanújával, amit később tiltott fegyverbirtoklás vádjával is kiegészítettek.

(via)

Fehér Ház: kizárt, hogy Joe Biden elnöki kegyelmet adna a fiának

„Nem” – mondta csütörtökön Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára arra a kérdésre, hogy van-e bármilyen lehetőség arra, hogy az amerikai elnök kegyelmet adjon Hunter Bidennek. Bővebben --->