„A kezünkben lévő nagy számú ellenséges túsz szabadulásának az ára minden (palesztin) elengedése az izraeli börtönökből” – közölte Abu Obeida, a Hamász katonai szóvivője egy videofelvételen, amelyet a Hamász televíziójában, az al-Akszában tettek közzé.

„Ha az ellenség egy csapásra le kívánja zárni a fogva tartottak kérdését, mi készek vagyunk erre. Ha szakaszonkénti eljárást akar, arra is készen állunk” – mondta.

Az izraeli hatóságok legfrissebb adatai szerint mintegy kétszázharminc túszt raboltak el az október 7-i támadás során, akiket állítólag a Hamász vezette palesztin területen tartanak fogva.

Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt, lehetetlen elpusztítani Hamász iszlamista palesztin szervezetet – amit Izrael ígért – anélkül, hogy elpusztítanák Gázát a civil lakosainak többségével együtt 

A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 230 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi hatóságok pénteki adatai szerint az izraeli válaszcsapásokban azóta már több mint 7300 ember halt meg a Gázai övezetben, a sebesültek száma pedig 19 ezerhez közelít.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport