Holtan találtak egy eltűnt amerikai turistát egy Korfutól nyugatra található apró görög szigeten. A férfit csütörtök óta keresték a hatóságok, a holttestére egy másik turista talált rá Mathraki egyik elszigetelt sziklás strandján.

Az elmúlt hetekben több külföldi turista is eltűnt vagy meghalt a hőhullám sújtotta Görögországba. Köztük a népszerű televíziós műsorvezető: Michael Mosley, akinek egy Szími szigetén tett séta során lelte a halálát. 

Vasárnap egy 74 éves holland turista holttestét azonosították. Jelenleg két, Szikinosz szigetén eltűnt francia utazót, illetve egy Amorgoszon túrázni indult 59 éves amerikai férfit keresnek a hatóságok – írja a Guardian.

A klímaváltozás hatására egyre melegebb hőmérsékletet, tavaly nyáron 48 Celsius-fokos rekordot mértek Görögországban. 

A görög meteorológiai szolgálat korábban jelezte, hogy rekordmagas hőmérséklettel kell számolni június korai szakaszában.

Az extrém meleg miatt több iskola és kulturális intézmény lezárásról döntött a görög kormány. A helyi tisztségviselők az országba látogató turisták körültekintőbb tájékoztatását szorgalmazzák.

Döntés született a turisták biztonságáról, lezárták az Akropoliszt

Görögországban pénteken öt órára lezárták az athéni Akropoliszt, hogy megóvják a világ egyik leghíresebb régészeti helyszínére látogató turistákat a görög fővárost és más dél-európai országokat sújtó, Cerberus nevű hőhullám által okozott rendkívüli forróságtól.