A Nemzetközi Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (National Highway Traffic Safety Administration) figyelmeztetése 450 ezer járműre terjed ki Egyesült Államok szerte, mivel azok akkumulátorprobléma miatt elveszthetik hajtóerejüket — írja a CNN. 

Az érintett modellek közé tartozik a 2021 és 2024 között gyártott Ford Bronco Sport SUV típusok, valamint a 2023 és 2024 között készült Ford Maverick pickupok.

A visszahívás összesen 456 565 járművet érint.

A hivatal szerint az akkumulátor nem tudja észlelni az alacsony akkumulátor töltöttséget, ez pedig azt eredményezi, hogy a vészvillogók és egyéb elektromos tartozékok nem működnek megfelelően vagy épp a meghajtás áll le. Ezek mind növelik a balesetek kockázatát. 

Elkötelezettek vagyunk a vásárlóink biztonságát és elégedettségét illetően. Ezek az elsődleges prioritások és minél előbbi proaktív intézkedéseket teszünk a probléma hatékony megoldása érdekében

 — jelentették ki a Ford szóvivői. 

Jelenleg úgy lehet orvosolni az érintett járműveket, hogy a tulajdonosok felkeresik az egyik Ford márkakereskedést, ahol ingyenesen újrakalibrálják a karosszéria vezérlőmodult és hajtáslánc szabályozást.

 

 

 

Használt autó: így lehet a leggyorsabban eladni és megvenni

A potenciális vásárlóknak egyre fontosabb a kiszemelt jármű lekérdezhető előélete – derült ki a használt autókra szakosodott portál friss felmérésének adataiból.Bővebben--->