„Hiszem, hogy erre a látogatásra hamarosan sor kerülhet. Újra meg újra megismételjük a meghívást. Legutóbbi nyilatkozatunkban is ismét kifejeztük azon vágyunkat, hogy hazánkban találkozhassunk a Szentatyával” – mondta Juras a Sky TG24 olasz hírcsatornának nyilatkozva. Úgy tudja, hogy a pápa előbb-utóbb bejelenti, hogy kész a látogatásra, ami Ukrajna számára rendkívül fontos lenne.

A nagykövet kifejtette, hogy Pietro Parolin bíboros, a vatikáni államtitkárság vezetője (a szentszéki kormányzat feje) is az utazás megszervezése mellett áll. Juras szerint az Ukrajna ellen két éve folyó háború alatt mindig érezték a pápa közelségét, és a Szentatyának mindig van alkalma arra, hogy kifejezze támogatását, például az általános audienciák során.

Ferenc pápa több nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy kész elmenni Kijevbe, amennyiben Moszkvába is ellátogathat.

Andrij Juras pénteken hangoztatta azt is, hogy a Vatikán által nyújtott humanitárius támogatás rendkívül fontos, és a Szentszék továbbra is sokat tesz azért, hogy az Oroszországba és Fehéroroszországba átszállított közel százezer ukrán gyerek hazaköltözhessen – írja az MTI. 

Arra utalt Ferenc pápa, hogy vége?

Ferenc pápa arra utalt, hogy már lehet, hogy nem fog többet külföldre utazni, ugyanis elmondása szerint neki „ez már nem olyan könnyű, mint amilyen volt”.