Körülbelül 30 méter magasan rekedt a levegőben 28 ember az oregoni AtmosFEAR nevű hullámvasúton, amelynek egyik specialitása, hogy túllendülő ingaként a gravitációnak tökéletesen ellentmondó helyzetben, fejjel lefelé lógatva is képes megtartani az utasokat egy időre. Vagy mint a mellékelt ábra mutatja, a kelleténél több időre. 

Ám a hullámvasút meghibásodása miatt végül a tűzoltók beavatkozására volt szükség, hogy a rajta ragadt embereket kimentsék.

Szerencsére senki sem sérült meg a vidámparki incidensben, egy személyt elővigyázatosságból kórházba szállítottak, miután az AtmosFEAR leállt – közölte a portlandi Oaks Vidámpark a közösségi médiában közzétett közleményében.

Amikor a hullámvasút egyszer csak megállt, a hangszórók segítségével a vidámparkot lezárták, majd kiürítették. Miután a portlandi tűzoltók megérkeztek, az Oaks Park mérnökeivel együttműködve kézzel leeresztették a hullámvasutat, és innentől perceken belül vissza tudták állítani a megálló helyzetbe. Az utasok végül sértetlenül jutottak le.

Az AtmosFEAR hullámvasút egyébként 2021 óta üzemel, és korábban nem volt semmilyen incidens – közölte a park. 

A hullámvasút minden esetre további értesítésig egyelőre zárva marad. A vidámpark beszámolt arról is, hogy együttműködik a gyártóval, valamint az állami felügyelettel, hogy megállapítsák a leállás okát.

(via Skynews)

Megszűnt a vidámpark, hazavitte az óriás csúszdát

Amióta a felszámolt vidámpark csúszdája a tulajdonában van, folyamatosan próbálják tőle megvásárolni. De a lokálpatrióta hajthatatlan.

A részletekről ITT írtunk bővebben.