A német rendőrség úgy véli, hogy egy akár 500 fő szerb huligánból álló csoport próbál meg erőszakot elkövetni vasárnap, Anglia első férfi Euro 2024-es mérkőzésén, amelyen a britek a szerb labdarúgó csapattal játszanak – írja a The Guardian.

Peter Both, Gelsenkirchen rendőrfőnöke szerint a kihívás az lesz, hogy a csoportot még azelőtt elfogják, hogy összecsaphatnának az angol szurkolókkal a nyugatnémet városban.

Magyar helyi idő szerint vasárnap este 21 órakor tartják a szerb-angol mérkőzést a Veltins Arénában, amely a Bundesliga 2-ben szereplő Schalke otthonául szolgál.

A becslések szerint mintegy 40 ezer angol szurkoló és 5-8 ezer  szerb szurkoló utazik a mérkőzésre, amelyet az Uefa a német, a szerb és az angol rendőrséggel folytatott konzultációt követően magas kockázatú mérkőzésnek minősített.

Mindkét ország hatóságai kijelentették, hogy a német rendőrségnek nincsenek konkrét információi, de úgy vélik, hogy akár 400-500 erőszakra törekvő szerb huligán is Németországba utazhat.

Vasárnap több mint ezer német rendőr lesz szolgálatban, akiket felderítők és egy rohamrendőr osztag támogat majd, bár Both szerint vízágyúkat nem fognak bevetni.

Az angol szurkolók közül több mint 1600 el van tiltva a futballtól, és a hatóságok június 4-július 14 kötött az  útlevelüktől is megfosztották rajongókat. Ezzel biztosítva, hogy nem próbálnak majd kimenni a Németországban tartott meccsekre. 

Ennek ellenére a hatóságok biztosak, hogy néhányan az erőszakra hajlamos  szurkolók közül kijutnak a Euro 2024 meccseire.

Az eseményekre reagálva a német rendőrség péntektől ideiglenes ellenőrzéseket kezd a német határok mentén. Emellett az angol szurkolóknak az is meg van szabva, hogy bár magában a Veltins Arénában ihatnak, a lelátókon ez már tilos, valamint egyszerre maximum csak két alkoholos italt vásárolhatnak. 

Terroristát fogtak a foci-Eb biztonsági ellenőrzésekor

Még el sem kezdődött a labdarugó-Európa bajnokság, máris terroristát fogtak a hatóságok Észak-Rajna-Vesztfáliában. A német-marokkói-lengyel állampolgárságú gyanúsított biztonsági őrnek jelentkezett a meccsekre, de az átvilágításnál kiderült, hogy pénzeli az Iszlám Államot.
Bővebben--->