Ausztrália Queensland államában már 8000 hektár földet pusztítottak el a lángok, és jelenleg is 53 erdőtűzről tudni. A magas hőmérséklet és az erős szelek miatt a hatóságok szerint a helyzet az elkövetkezendő napokban várhatóan nem fordul jobbra. A meteorológiai előrejelzésekben csupán a hét végére várják az enyhülést.

Paul McVeigh, az állam Western Downs nevű kerületének vezetője azt mondta, hogy a menekülőket ideiglenes szállásokon helyezték el. Hozzátette: egyelőre nem tudni, pontosan hány otthont érintett a tűz, de sokan szinte mindenüket elvesztették. Öt ház biztosan porig égett, a halálos áldozatra egy vidéki farmon bukkantak az állam délkeleti részében.

Paul McVeigh azt is elmondta, hogy nagyon sok tűzoltó kimerült, mert egyszerre több tüzet is oltani kell. Kiemelte, hogy a lángok olykor 15 méter magasra is felcsapnak, a széljárás gyors váltakozása pedig tovább nehezíti az oltást.

Szépen lehetett keresni idén a katasztrófákon

A nemzetközi kötvénypiacokat hónapok óta sújtó eladási hullámok mellett volt egy olyan kötvényfajta, amin elég jó hozamokat lehetett idén elérni. Ezek pedig az úgynevezett katasztrófakötvények. Mivel egyre több a természeti katasztrófa, egyre több hozamot lehet kérni ezek megvásárlásáért. Bővebben >>>