A párizsi nyári olimpiával és a tűzvész sújtotta Notre Dame-székesegyház újranyitásával kitüntetett 2024 a francia büszkeség és remény éve lesz – jelentette ki Emmanuel Macron vasárnap a televízióban közvetített újévi beszédében.

„Évszázadonként egyszer házigazdája valaki az olimpiai, illetve paralimpiai játékoknak, és évezredenként egyszer épít újra egy katedrálist. 2024 az eltökéltség, a döntések, a fellendülés és a büszkeség éve lesz. Tulajdonképpen a remény éve"

– sorolta köszöntőjében Emmanuel Macron.

Franciaországban a szilveszteri ünnepségre a rendőrség 90 ezer tagját és 5000 katonát mozgósítottak rendfenntartásra a terrorfenyegetés - kormányzati értékelés szerint - nagyon magas fokára tekintettel.

Emmanuel Macron beszédében kitért arra is, hogy ami a biztonsági kérdéseket illeti, Franciaország folytatja a fegyverkezést, ugyanakkor a közoktatás erősítését és a társadalmi összetartás fokozását is ígérte.

(via MTI)

Nem készülnek nyugodt szilveszterre a német rendőrök

A tavalyi erőszakos bűncselekményekkel teli óévbúcsúztató miatt most nagyobb létszámmal lesz jelen az utcákon a rendőrség. Bővebben --->