A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) jelentése szerint 2024 első negyedévében 1503 kézipoggyászban lévő lőfegyvert fogtak el az Egyesült Államok repülőtereinek biztonsági ellenőrző pontjain.

A CNN emlékeztet, hogy ez a szám nagyon közel áll a hivatal 2023 első negyedévében történt elfogásaihoz, amikor is 1508 lőfegyvert koboztak el.

Mindkét időszakban a megtalált lőfegyverek 93 százaléka volt töltve lőszerrel.

2023 összességében rekordot döntött a biztonsági ellenőrzéseken feltárt lőfegyverek számában. 

A hivatalos szabályok szerint a lőfegyvert megfelelően be kell csomagolni feladott poggyászként, majd be kell jelenteni a légitársaságnak a jegypénztárnál. Szigorúan tilos lőfegyver viselése a biztonsági ellenőrző pontokon, a repülőtér biztonságos területén és a repülőgép utasterében.

A lőszer kézipoggyászban szintén nem szállítható, a feladott poggyászban azonban megengedett. Azonban megfelelően kell tárolni és nem lehet lőfegyverbe tölteni.

Súlyos pénzbírság és adott esetben letartóztatás vár azokra, akiknél a fenti szabályok ellenére lőfegyvert találnak a biztonsági ellenőrzésen.

Videó: kirúgták a stewardess-t, bosszúból szétverte a duty free üzletet

Felvétel is készült az őrjöngésről, amelyet a római reptér vámmentes boltjában rendezett le egy frissen elbocsátott légiutaskísérő.