Donald Trumpot a kamatok megfizetésére kötelezték az ellene indított csalási ügyben kiszabott 355 millió dolláros büntetés után, amely így nagyjából 100 millió dollárral növelte a befizetendő bírság összegét.

Arthur Engoron bíró pénteken döntött úgy, hogy Trump teljes tartozása immár magában foglalja a 2019 márciusától felhalmozott évi 9 százalékos kamatot is, így az már körülbelül 450 millió dollár.

Trumpnak, Donald Trump Jr.-nak, Eric Trumpnak és a korábbi vezető beosztottaiknak több mint 450 millió dollárt kell fizetniük a kamatok miatt” – írta az X-en Letitia James New York-i főügyész az ítélet után.

A főügyész szerint, amennyiben Trump nem kezdi el fizetni a bírságot, akkor a hivatala elkezdi lefoglalni az ingóságait, köztük a Trump Towert is.

Trump jelenleg körülbelül évi 32 millió dollárt veszít a kamatok miatt, ami körülbelül napi 87 ezer dollárt, vagyis havi 2,66 millió dollárt jelent.

A volt elnök ügyvédje, Christopher Kise hétfőn azt mondta a Newsweeknek, hogy Trump fellebbezni kíván az ítélet ellen. A fellebbezés időpontja kapcsán arról beszélt, hogy az sok tényezőtől függ, azonban mindenképpen meg fog történni a 30 napos határidőn belül.

Tavasszal kezdődik Donald Trump első büntetőpere

Gazdasági bűncselekménnyel vádolják a volt amerikai elnököt.