Deutsch Tamás kijelentette: győztes csapatot akart a Fidesz országos elnöksége összeállítani az EP-válaszásra. Hozzátette: a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-listájának az összeállítása abból az elgondolásból indult ki, hogy az előttük álló EP-ciklus talán a legnehezebb, a legkeményebb lesz.

Mint mondta, már most látható, hogy az elmúlt időszak „rendkívül durva politikai zsarolásai" ellenére még soha annyi „brutális erejű támadás" nem érte Magyarországot és a magyar szuverenitást, mint amire az elkövetkező években számítani lehet.

Emiatt egy olyan EP-delegáció összeállítására volt szükség, amelyik valóra tudja váltani, hogy az ötödik EP-választásokon is a Fidesz és a KDNP csapata győz, és az azt követő ötéves ciklusban képes „harcosan" szembeszállni a támadásokkal és megvédeni a magyar szuverenitást – mondta.

Deutsch Tamás az interjúban kiemelte: a Fidesz és a KDNP listája nemzeti lista, hiszen – mint mondta – a Kárpát-medencei magyarság határokon átívelő újraegyesítése kapcsán „nem a levegőbe beszélnek".

Szerinte hónapok óta arról szól az „európai fősodor", hogy jelentős „jobboldali, szuverenista megerősödés" várható a júniusi EP-választásokon. Úgy látja, kedvező választási eredmény és a potenciális partnerek együttműködési készségének megléte esetén van esély arra, hogy egy „nagy, akár egységes jobboldali, konzervatív, szuverenista frakció jöhet létre az EP-ben a Fidesz és a KDNP részvételével".

Itt az újabb hangfelvétel, Orbán Viktor miatt nyomozhatnak

A kormány karmaitól retteg a Spar Orbán Viktor miniszterelnök, a multihoz intézett kérése miatt, az Aldi és a Lidl sem lehet nyugodt. Felállt a hadsereg, már tudjuk, hogy milyen nevekkel foglalná el Brüsszelt a kormány. Előkerült egy újabb hangfelvétel, veszélyben voltak a Telekom ügyfelei. Szerkesztőink válogatása az elmúlt hét legfontosabb és legolvasottabb híreiből.