Ron DeSantis ezen a héten írt alá egy törvényjavaslatot, amely az autógyártókat márkakereskedések igénybevételére kötelezi, vagyis megtiltja nekik, hogy közvetlenül a fogyasztóknak értékesítsenek Florida államban, ehelyett megköveteli, hogy franchise márkakereskedésekre támaszkodjanak, akik szintén leveszik ebből a maguk hasznát, csakúgy mint a floridai költségvetés.

Musk megint jól járt

A jogszabályokban azonban kedvez az elektromos autókat gyártó cégeknek, mint például Elon Musk Teslája, melyek továbbra is közvetlenül értékesíthetnek ügyfeleiknek anélkül, hogy márkakereskedést kellene igénybe venniük – számolt be róla az Insider.

A szakértők szerint ez az engedékenység nem véletlen annak tükrében, hogy Elon Musk, aki szintén tulajdonosa a Twitternek, a múlt hónapban DeSantis elnökválasztási kampányának elindításával kampányolt a közösségi oldalon.

A floridai kormányzó dicséretben részesítette Muskot, akit „a szólásszabadság szószólójának” nevezett, és megköszönte neki, hogy milliárdokat fizetett ki a Twitter megvásárlására.

Starlink szolgáltatások

A DeSantis kormánya tavaly megállapodást kötött Musk SpaceX-cégével is, hogy Starlink műholdas szolgáltatásokat hozzon létre Florida délnyugati részén, amelyet az Ian hurrikán sújtott.

Musk eközben nyilvánosan támogatta DeSantis 2024-es pályázatát, és egy tweetben azt írta, hogy Donald Trump volt elnök – aki jelenleg vezet a republikánus elnökjelöltek között – túl öreg a 2024-es induláshoz, és DeSantis „könnyen nyerne” Joe Biden elnökkel szemben.

Kiütheti a nyeregből Trumpot Florida kormányzója?

Sajtóinformációk szerint jövő héten hivatalossá válhat, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó is ringbe száll a republikánus elnökjelöltségért. A közvélemény-kutatások szerint Donald Trump egyelőre sokkal népszerűbb nála, Ron DeSantis azonban még nem indította el kampányát. Bővebben >>>