A magyar diplomatának arra kell magyarázatot adnia, miért töltött a múlt hónapban két napot Jair Bolsonaro volt elnök a magyar nagykövetségen, azt követően, hogy elvették az útlevelét.

A New York Times derítette ki a magyar nagykövetség biztonsági kameráinak felvételei alapján, hogy Jair Bolsonaro február 12-én érkezett a magyar nagykövetséghez, ahonnan február 14-én távozott - emlékeztet a brit Guardian.

A felvétel megjelenése után a volt elnök megerősítette, hogy valóban járt a magyar nagykövetségen. Hozzátette: államfőkből álló baráti köre aggódig érte.

Jair Bolsonaro azután ment a magyar nagykövetségre, hogy pár nappal korábban a brazil hatóságok letartóztatták a segítőit, akiket azzal vádoltak, hogy puccsot terveztek a 2022-es elbukott választás miatt. Ezzel egy időben bevonták az útlevelét, nehogy megszökjön az országból, mivel több különböző nyomozás is folyik ellene.

Jair Bolsonaro több vezető miniszterével és segédjével összeesküvést szőtt, hogy megpróbálja megtartani a hatalmat, miután vereséget szenvedett a választásokon

- szól a legsúlyosabb vád.