Hét amerikai államban ugyanis engedélyezik a fogadásokat a vasárnapi Oscar-díjátadó gálára, ahol főként a Barbie és az Oppenheimer mérkőzik meg a legjobb filmnek járó és más aranyszobrocskáért.

A játékosok a főbb díjkategóriák nyerteseire fogadhatnak, mint a legjobb film, a legjobb férfi és női fő- és mellékszereplő, de az olyan kevésbé figyelt kategóriákra is tétet tehetnek, mint a legjobb hang vagy a legjobb animációs rövidfilm – írja a Reuters.

Barbie és az Oppenheimer népszerűsége ugyanakkor vélhetően rekordösszegű fogadásokat eredményez az Oscar-gálán a Gambling.com Group tulajdonában lévő Bookies.com weboldal vezető elemzője szerint.

Először 2019-ben, New Jersey-ben lehetett legálisan fogadni a filmipar legrangosabb díjának győzteseire, idén azonban először fordul el, hogy két olyan filmre is fogadhatnak az emberek, melyek valóban megmozgatták a tömeget – nyilatkozta Bill Speros.

A szerencsejátékok 2018 óta egyre nagyobb teret hódítanak az Egyesült Államokban, akkor ugyanis a legfelsőbb bíróság engedélyezte a sportfogadások országos kiterjesztését. Ezt az állami tisztviselők, az adóbevételek növelésére, valamint az illegális fogadások visszaszorítására tekintettel, támogatták.

Bár a Super Bowl-ra, valamint egy rendes szezonbeli NBA-meccsre való fogadásért az elemző szerint az irodák több bevételt szereznek, ugyanakkor ez lehetőséget ad arra, hogy azokat is bevonzzák a szerencsejáték világába, akiket nem érdekelnek a sportesemények.

Idén New Jersey és Massachusetts államok mellett Michiganben, Indianában, Indianában, Arizonában, Kansasban és Louisianában is engedélyezett az Oscar-fogadás. A díjátadó hazájának számító Kalifornia államban azonban nem.

Már megint az Oppenheimer

Christopher Nolan Oppenheimer című filmje kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztóján.
Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat a részletekről--->