Az Aon és a TELUS Health tanulmánya szerint Ázsiában a munkavállalók 35 százalékánál magas, 47 százalékánál pedig közepes a mentális egészségügyi problémák kialakulásának kockázata. A felmérés – amelyet 2022 novemberében végeztek 13 000 munkavállaló körében 12 ázsiai helyszínen – azt is megállapította, hogy a megkérdezettek 51 százaléka érzékenyebben reagál a stresszre, mint 2021-ben. 

Bár a világjárvány 2022-ben a végéhez közeledhetett, a munkavállalók Ázsia-szerte számos új stresszfaktornak voltak kitéve

– mondta a CNBC-nek Jamie MacLennan, a TELUS Health vezető alelnöke és ügyvezető igazgatója Ázsia-Óceániában.

„Ezek közé tartozik a gazdasági bizonytalanság, a megélhetési költségekkel kapcsolatos kihívások, az emelkedő egészségügyi költségek, az éghajlatváltozás hatásai és a geopolitikai instabilitás” – fejtette ki. 

Dél-Koreában (44 százalék), Malajziában (42 százalék) és Japánban (41 százalék) volt a legmagasabb a magas kockázatú munkavállalók aránya. A jelentés szerint a mentális vagy az érzelmi nehézségek – beleértve a depressziót és a szorongást is – elterjedtek Ázsia-szerte a munkavállalók körében.

A termelékenységgel akadnak gondok 

Ázsiában jelentősen nagyobb a kockázata az alacsony munkatermelékenységnek, a szorongásnak és a depressziónak, mint a világ más részein. Ázsiában például a munkatermelékenység pontszáma 100-ból csupán 47,2, míg az Egyesült Államokban 66,7, Európában pedig 60,1.

MacLennan szerint meghatározó tényező, hogy Ázsiában sokkal nagyobb a mentális egészséggel kapcsolatos megbélyegzés. A válaszadók több mint fele azt mondta, hogy aggódna a karrierlehetőségek korlátozása miatt, ha olyan mentális egészségügyi problémája lenne, amelyről a munkáltatója tudna. A jelentés azt is megállapította, hogy Ázsiában a munkavállalók 45 százaléka úgy véli, hogy a mentális egészségi állapota hatással van a munkahelyi termelékenységére.

A jelentés szerint ez aggodalomra ad okot a munkáltatók számára, mivel olyan üzleti költségek merülhetnek fel, mint a betegszabadság, a hosszú távú munkaképtelenség és a munkavállalók fluktuációja.

A felmérés szerint az ázsiai munkavállalók a világ többi részéhez képest nagyobb pénzügyi kockázatot vállalnak: körülbelül minden harmadik munkavállalónak nincs vésztartaléka, és azt állítják, hogy pénzügyi jólétük jelentős hatással van mentális egészségükre. 

A vésztartalékkal nem rendelkezők 60 százalékkal nagyobb valószínűséggel küzdenek koncentrációs nehézségekkel a munkahelyükön, mint a vésztartalékkal rendelkező munkavállalók.