Március 7-én az amerikai nagykövetség arra figyelmeztetett, hogy közvetlen terveik vannak a radikálisoknak, hogy célba vegyék a moszkvai nagygyűléseket, továbbá felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy a következő 48 órában maradjanak távol az embertömegtől.

nagykövetség ugyanakkor nem pontosította, hogy milyen fenyegetésekről van szó, és azt sem, hogy ki állhat mögöttük. Az Egyesült Államokhoz hasonlóan az Egyesült Királyság nagykövetsége is ugyanerre kérte állampolgárait.

A Kyiv Independent információi szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) március 7-én közölte, hogy meghiúsítottak egy lehetséges terrortámadást egy moszkvai zsinagóga ellen, melyet az Iszlám Állam tervezett. Az orosz állami hírügynökség az FSZB sajtóosztályára hivatkozva közölte, hogy az ügynökök több, a támadást tervező fegyverest megöltek.

Hogy van-e köze az incidensnek az amerikaiak figyelmeztetéséhez, azt nem tudni.

Jelenleg a legmagasabb, 4. szintű utazási figyelmeztetés van érvényben az Oroszországba utazást fontolgató amerikai állampolgárok számára az Egyesült Államokban.

A figyelmeztetéshez hozzáteszik, hogy Oroszország teljes körű ukrajnai inváziója, valamint az amerikai nagykövetség korlátozott képességei miatt „kiszámíthatatlan következményekkel” járhat az amerikai állampolgárok megsegítése, mivel a zaklatás, továbbá az amerikai állampolgárok orosz biztonsági tisztviselők általi őrizetbe vételének lehetősége is megnövekedett.

 

 

 

Az oroszok szerint Kaszparov már terrorista

Felkerült az orosz pénzügyi megfigyelő ügynökség, a Roszfinmonitoring „terroristák és szélsőségesek” listájára az egykori világelső sakkozó, Garri Kaszparov.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->