A listán szereplő magánszemélyeknek korlátozzák a banki tranzakcióit, és arra kényszerítik őket, hogy minden alkalommal engedélyt kérjenek, ha a számlájukat használni szeretnék.

A 60 éves Kaszparov még 2014-ben disszidált Oroszországból, attól félve, hogy üldöztetni fogják a Kreml-t érintő bírálatai miatt – írja a Reuters.

Az orosz igazságügyi minisztérium 2022-ben vette fel a sakklegendát és Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnást a külföldi ügynökök listájára, ezzel olyan bürokratikus eljárás alá vonva őket, melyek a pénzügyi jelentéstételt is magában foglalták.

Garri Kapszparov orosz politikus és korábbi sakkvilágbajnok is egyike volt annak a több mint 150 politikusnak és közéleti személyiségnek, akik tavaly március végén vettek részt a 4. háborúellenes konferencián, Rigában. Kaszparov az Emberi Jogokért Alapítvány igazgatótanácsának elnöke, valamint a Szabad Oroszország Fórum társalapítója is.

Hatalmas meglepetés: nem indulhat a választáson Putyin háborúellenes kihívója

Nem indulhat Vlagyimir Putyin ellen a március 15-17. között tartott elnökválasztáson a nyíltan háborúellenes Borisz Nagyezsgyin, miután a Központi Választási Bizottság (CIK) érvénytelennek találta az indulását támogató aláírásokat. Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat tovább.