Az eddigi 30 napról a jogszabályokban rögzített minimumra, 14 napra csökkenti a termékek visszaküldési idejét az Amazon

Az április 25-től élő új szabály az irodaszerek mellett egy sor elektronikai termékre vonatkozik, közte a számítógépekre, routerekre, videojátékokra, blue ray dvd-kre, fényképezőgépekre.

A cég kiemelten figyel majd arra, hogy a termékek ára mellett az elállási jog részleteiről, így a visszaküldési határidőről is tájékoztassa vevőit – írja a német Spiegel magazin.

Lesznek kivételek is, például a felújított - vagyis használt - elektronikai cikkeket továbbra is 30 napos határidővel lehet visszaküldeni.

A Spiegelnek nyilatkozó német szakértő szerint az Amazon a termék-visszaküldéssel kapcsolatos költségeit akarja csökkenteni a jelentős megszorítással. Valószínűleg az az összefüggés érvényes, hogy minél nagyvonalúbb a visszaküldési szabályozás, annál több a visszáru – mondta Alexander Bräuer.

Bár az Amazonnak nincs külön magyar nyelvű weboldala, szállít Magyarországra. Ehhez csupán annyit kell tennie a vásárlónak, hogy a magyarországi szállítást vállaló valamelyik Amazon-oldalon - például a német, lengyel vagy olasz webáruházból - rendeli meg a kívánt terméket.