Joe Biden amerikai elnök februári, az Egyesült Államok nyugati partján tett látogatását követően az Air Force One leltárellenőrzése során kiderült, hogy számos tárgy hiányzik a sajtóosztályról.

Márkás párnahuzatok, poharak és aranyperemű tányérok voltak a tárgyak között, amelyek állítólag eltűntek a repülőgépről – írja a BBC.

Fehér Házi Tudósítók Szövetsége figyelmeztetett, hogy tilos a repülőgépről tárgyakat elvinni. A múlt hónapban a szövetség e-mailben fordult a riporterekhez, hogy az ilyen viselkedés rossz fényt vet a média munkatársaira, az elnökkel együtt utazó újságírók csoportjára, ezért véget kell vetni neki.

Az Air Force One, amelyet a Fehér Ház az elnök égi irodájának nevez, összesen 372 négyzetméter alapterületű, három szinten.

A lenyűgöző felszereltséghez tartozik többek között egy nagy lakosztály az elnök számára, egy orvosi állomás műtőasztallal, egy konferencia- és étkezőterem, két főzőkonyha, amely egyszerre 100 embert tud ellátni, valamint kijelölt területek a sajtó, a VIP-k, a biztonsági és a titkársági személyzet számára.

repülőgép fejlett védelmi rendszere révén az Air Force One katonai repülőgépnek minősül, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon egy potenciális légitámadásnak. 

Vigyázzon az órájára, vadásznak rá a tolvajok

A világ legnagyobb óraadatbázisa szerint az elmúlt években megtriplázódott az ellopott órák száma, de van megoldásuk a helyzet javítására.

A részletekről ITT írtunk bővebben.