Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent közlemény azzal érvel, hogy a ajánlatkérőnek 2 milliárd 981 millió forint állt rendelkezésére, míg a legolcsóbb ajánlat 3 milliárd 68 millió forint volt.

A közbeszerzési gyakorlatban a 87 millió forintos többlet miatt nem szokták eredménytelenné nyilvánítani a tendereket. A közleményben ez áll: az ajánlatkérőnek nem áll módjában az eljárás eredményes lezárásához szükséges (többlet) pénzügyi fedezetet biztosítani.

A két konténerépület középfolyosós elrendezésű lett volna, és egyenként 292 főnek nyújtott volna szállást, létágyas szobákban. Az épületek mellé sportpályákat is terveztek.

A következő cégek tettek ajánlatot: EB Hungary Invest Kft., Kelet-ÚT Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft., PSN Építőipari Kft. és a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft.

A Napi.hu április 14-én írt arról, hogy közös ajánlattevőként az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezhet - egyebek mellett egy 4 ezer fős modul munkásszállót - nettó 501,5 millió forintért Pakson. Ugyan ez a konzorcium tavaly tavaly októberben elnyert már ugyan itt egy közel 7 milliárdos tervezést. Az ajánlatkérő akkor is a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. volt.