A metró felett lesz az új épület a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél. A 29 ezer négyzetméteres Centraléban üzleteket, irodateret és hotelt is kialakítanak. A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik és új zöldterület is készül.

Fontos lépés a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztésében a Chain Bridge Ventures Kft. most bejelentett nagyberuházása – írja a Magyar Építők.

A többfunkciós épületkomplexum közvetlenül a stadion és a Papp László Sportaréna szomszédságában épül, és a beruházó sajtóközleménye szerint a helybeliek, a környék irodáiban dolgozók, az átutazók, illetve a rendezvényekre látogatók kiszolgálására törekszik.

A földszinten közel 6000 m2-en várhatóan 40 üzlet és szolgáltatóhelyiség nyílik majd,köztük szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bankok, telekommunikációs és szépségipari szolgáltatások, míg az első emeleten egy több mint 2000 m2-es ételudvar kap helyet, amit terasszal is ellátnak: a nagy befogadóképességű, világos tér a környék sporteseményei előtti és utáni találkozóhelyként is szolgálhat majd.

A PROJEKT FONTOS ELEME A METRÓÁLLOMÁS FEJLESZTÉSE ÚJ BEJÁRATOKKAL ÉS MOZGÓLÉPCSŐKKEL, AMELYEK KÖZVETLENÜL A KOMPLEXUM KERESKEDELMI TERÉBE VEZETNEK.

BKK-val való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a forgalmi renddel kapcsolatos változások okozta kellemetlenségeket minimalizálják a beruházók. A közterületeket is felújítják, beleértve a Hungária körút felőli közforgalmú terület teljes felújítását és az Ifjúság útja felőli murvás parkolók, járdaszigetek 2500 m2-es zöld parkká alakítását. Emellett a Kerepesi utca mentén kerékpársávot is kialakítanak.

Úgy tűnik, az irodaházaknak befellegzett

Az irodaterületek iránti kereslet gyengül, az ingatlanok értéke csökkent.
Részletek ITT.