Több mint 115 ezer négyzetméterrel bővült a spekulatív állomány a fővárosi agglomerációban, a regionális piacokon pedig 47 260 négyzetméter új átadást rögzítettek a második negyedévben – írja a Budapesti Ingatlantanácsadók Egyeztető Fóruma.

Budapest környékén a legnagyobb projekt a fóti Hello Parks volt, amely 45 350 négyzetmétert tesz ki, míg vidéken a Győr melletti VGP Park Beta csarnokát bővítették 10 ezer négyzetméterrel, az lett az időszak legnagyobb projektje. A teljes, országos ipari-logisztikai állomány ezekkel együtt már több mint 4,3 millió négyzetmétert tesz ki.

A negyedév végén összesen 187 850 négyzetméter ipari-logisztikai terület állt üresen a főváros környékén, és tizenhárom épületnél volt elérhető 5000 négyzetméternél nagyobb szabad terület. A regionális állományban is több mint 75 ezer négyzetméter üresen álló területet rögzítettek.

A második negyedévben a BRF összesen 17 bérleti szerződést rögzített a fővárosi agglomerációban, ezek közül négy meghaladta a 10 ezer négyzetmétert. A Prologis Park gyáli épületében egy 22 180 négyzetméteres épület szerződését is meghosszabbították, a GLP Sziget Logistics Center épületében pedig egy 21 500 négyzetméteres területre kötöttek előbérleti szerződést.