Kilőtt az első negyedéves bevétel a Duna House-csoportnál, miután decemberben 70 százalékos tulajdonrészt szereztek az olasz HGroup cégcsoportból. A tulajdonrész felvásárlással a Duna House-hoz került a Credipass, amely hálózati méret alapján a második legnagyobb olasz hitelközvetítő.

A Credipass 99,2 milliárd forint hitel közvetítésével a csoport teljes volumenének közel felét adja.

Az olaszországi leányvállalattal együtt a Duna House megtriplázta bevételét az első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest, és megközelítette a 8 milliárd forintot.

„A Magyar Nemzeti Bank NKP programjának egyik utolsó kötvénykibocsátójaként kedvező hosszú távú forrásokkal rendelkezünk, ráadásul a következő egy évben zárjuk az eddigi legnagyobb lakóingatlan projektünket, a Forest Hillt” – mondta Doron Dymschiz, a csoport társalapítója és társ-vezérigazgatója.

Míg itthon a 154 lakásos óbudai lakópark a főszereplő, Olaszországban a hitelekre összpontosítanak. „Olaszországban az első negyedév 25 százalék körüli hitelpiaci csökkenése ellenére mi nőni tudtunk” – mondta Guy Dymschiz, a csoport másik társalapítója és társ-vezérigazgatója.